Direktlänk till inlägg 1 juli 2009

Uranus. Det plötsliga och oväntade.

Av Karin - 1 juli 2009 21:52





Idag 1 juli 2009 går Uranus retrograd (bakåt) ända tills i början av December 2009, för att 2010 gå in Väduren.


Planeten Uranus står långt ifrån Solen jämfört med vår planet, och det tar ca 84 år att runda vår sol. Ett år på Uranus är långt, därför befinner sig planeten ca 7 år i varje zodiaktecken.


Generellt sett kan vi förvänta oss, det oväntade, när planeten går tillbaka över "kända marker" som man inom astrologin brukar säga. Detta kan innebära att många upptäcker en känsla av att vilja "rätta till" saker och ting, plötsligt upptäcker att vi gjort mer eller mindre stora misstag och nu inser det. En tid av plötsliga insikter är inte alls ovanligt.


Överraskningar kan dyka upp från alla hörn den närmaste tiden, vilka en del kan vara upprörande, oväntade, dramatiska beroende på situationen. Uranus kallas det ”vilda kortet” i jämförelse med de övriga, han står för det rebelliska och allt tvärtemot det konservativa.

Den här tiden kan kännas lite kaotisk, antingen av omvärldens förändringar eller inom individen själv. Det är inte ovanligt, att man plötsligt ändrar tycke och smak, eller gör tvärsemot vad omgivningen förväntar sig. Den vilda själen vill ut och pröva vidderna, få nya annorlunda erfarenheter, och låter sig inte styras av gamla regler och förbud.


Sedan beror det naturligtvis på den personliga bilden, var planeten står just nu i horoskopet. Vi vet ju att den sedan några år tillbaka stått/står i Fiskarnas tecken och därmed också haft stor effekt på de flexibla tecken, alltså inte enbart de födda i Fiskarna, utan också Tvillingen, Skytten och Jungfrun.


Nästa år 2010 blir ett stort skifte, när Uranus går in i Väduren för att stanna där i många år, blir speciellt kännbart för människor födda i början av tecknen Väduren, Vågen, Kräftan och Stenbocken. Generellt sett kan starka inre spänningar, rastlöshet och nervositet bli kännbara, dessutom ofta en tid av oväntade förändringar.


God kväll

 
 
Peter Ingestad

Peter Ingestad

8 juli 2009 08:00

Ja, precis. Uranus står just för det plötsliga och oväntade. Det är en besvärlig planet. Man får se upp! Själv är jag just född i början av Väduren, som styrs av Mars, och när dessa energiska planeter samverkar kan mycket hända. Väduren är emellertid ett ganska bra tecken för Uranus, så man ska inte vara pessimist.

http://luzgannon.blogspot.com

 
Ingen bild

Karin

8 juli 2009 13:17

Tack Peter. Finns ingen anledning av vara pessimistisk. Precis som du med Solen i början på ett kardinalt tecken, blir jag också *drabbad* med solen på 5 grader Vågen, men har samtidigt en stor eldtrigon (gyllene triangel) så det blir nog okey.
Tack för din kommentar.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Karin - 5 mars 2010 21:23

På grund av tisdbrist just nu, citerar jag andra Astrologers inlägg. Återkommer på svenska med tidens ""tecken" när mitt privata utrymme ges. Översättningar från Engelska till Svenska kommer senare. Det handlar i stort sett om den senaste tidens ny...

Av Karin - 25 oktober 2009 20:39

  Stora förändringar i zodiaken denna höst. Är du redo för en 2-3 års period med starkare och mer realistiska, mogna värderingar i dina relationer av olika slag?  Redo att kämpa för en ökad balans och seriösare attityd i både relationer m...

Av Karin - 7 augusti 2009 12:55

    Har ni därute kommit på fötter igen efter senaste veckans/veckornas skyfall av både regn och känslomässigt omtumlande eklipser? Slappna inte av än, inte riktigt. Vi har nyss tagit oss igenom den sista, på 13 grader i Lejonet /Vattumanne...

Av Karin - 13 juli 2009 14:56

Anno 12 juli-09       Det är spännande med  de extraordinära  eklipserna sommaren 2009. De är trots allt steg för människans utveckling/framåtskridande, även om det är på sikt sett.  Oavsett om man märker effekterna inom en tvåvec...

Av Karin - 24 juni 2009 16:06

    Anno  24 Juni 2009     Under midsommarnatten satt jag med tre goda vänner, långt uppe i en fäbod i Dalarna där  kossorna gick fritt mellan husen och allt andades ny växt och ljus. Tillsammans med god mat, vin och stockeldens g...

Skapa flashcards