Direktlänk till inlägg 16 juni 2009

Jupiter - Neptune - Chiron. En resa mot inre läkning.

Av Karin - 16 juni 2009 14:22

Anno 16 juni 2009





Igår stod Jupiter i Vattumannen stilla, nu retrograd, vilket astrologiskt betyder att den vänder tillbaka några grader på sin resa genom Vattumannen.


Kombinationen/konjunktionen av Jupiter, som alltid ger för mycket av det goda

och Neptunus vatten ? Fler översvämningar att vänta denna sommar?


Inte mycket att dryfta om egentligen, eftersom Sverige inte haft så mycket regn under Juni sedan många år tillbaka i tiden. Detta gråväder är det som fått mig att sitta och skriva istället för att pyssla utomhus.


Denna starka och ovanliga närkontakt mellan Jupiter och Neptunus förstärks av Chiron – The Wounded Healer.

Chiron en asteroid vars bana går igenom den yttre sfären av vårt solsystem. Namnet är taget från en centaur/ kentaur ur den grekiska mytologin.

Efter att ha övergivits av sina föräldrar, växte han upp till en helare och lärare. Zeus var hans far och därför var Chiron odödlig.

Upprörd efter att blivit skjuten av en förgiftad pil bad Chiron gudarna om att få dö. hans önskan blev uppfylld.

Man säger att Chiron står för läkedom på djupet och dessutom ger hopp till människor, att vi genom hans läkning ska öka vår förmåga att ge medmänniskor stöd och förståelse.

Det handlar också om en ökad motivation att lära, växa som person och läka de inre såren, att därigenom få ett större och humanare perspektiv.

Dock är det så, att för att kunna ”helas” måste man först möta smärtan. En slags rengöring kanske man kan kalla det.


Med andra ord, kan Juni bli en månad av utvidgat medvetande på det inre planet med denna kosmiska trippelkonstellation.


Eftersom Jupiter anses gå ”baklänges” fram till oktober 2009, så är det möjligt att vi nu ser tillbaka och ”smälter” det som tidigare hänt i år.  En tid av inåtvändhet, men också att komma ”ikapp oss” själva och göra upp med det förflutna.


Kanske är det därför  Jupiter- Neptunus - Chiron kombinationen i Vattumannen är en ofantlig  källa  till ökade visioner, själslig idealism med förmågan att inspirera hoppet inom oss, men också överidealistiska förväntningar på andra.

Vårt behov av ”mer insikt” på en själslig nivå, att göra det bästa vi förmår för att hjälpa andra.

En av orsakerna till att Juni 2009 är så intressant, är att denna sällsynta kombination sker nu.1843 var sista gången det inträffade.

Det kan också medföra  tillfällen att förstå/bearbeta våra beroenden, vare sig det gäller missbruk, drömmar, ideer, föreställningar och relationer till andra.


Se fram emot en fin sommar, helst med mer sol än vad början av Juni gett och i slutändan mer insikt i andra och oss själva.



 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Karin - 5 mars 2010 21:23

På grund av tisdbrist just nu, citerar jag andra Astrologers inlägg. Återkommer på svenska med tidens ""tecken" när mitt privata utrymme ges. Översättningar från Engelska till Svenska kommer senare. Det handlar i stort sett om den senaste tidens ny...

Av Karin - 25 oktober 2009 20:39

  Stora förändringar i zodiaken denna höst. Är du redo för en 2-3 års period med starkare och mer realistiska, mogna värderingar i dina relationer av olika slag?  Redo att kämpa för en ökad balans och seriösare attityd i både relationer m...

Av Karin - 7 augusti 2009 12:55

    Har ni därute kommit på fötter igen efter senaste veckans/veckornas skyfall av både regn och känslomässigt omtumlande eklipser? Slappna inte av än, inte riktigt. Vi har nyss tagit oss igenom den sista, på 13 grader i Lejonet /Vattumanne...

Av Karin - 13 juli 2009 14:56

Anno 12 juli-09       Det är spännande med  de extraordinära  eklipserna sommaren 2009. De är trots allt steg för människans utveckling/framåtskridande, även om det är på sikt sett.  Oavsett om man märker effekterna inom en tvåvec...

Av Karin - 1 juli 2009 21:52

        Idag 1 juli 2009 går Uranus retrograd (bakåt) ända tills i början av December 2009, för att 2010 gå in Väduren.   Planeten Uranus står långt ifrån Solen jämfört med vår planet, och det tar ca 84 år att runda vår sol. Ett år på U...

Ovido - Quiz & Flashcards